Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie fasolki

  • Kostki rosołowe Kucharek

    2
  • łopatka bez kości

    30 dag
  • 3 pętka kiełbaski

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • cebula biała

    2
  • koncentrat pomidorowy

    2ł.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę namaczamy na noc , następnego dnia wstawiamy do gotowania, w między czasie kroimy cebulkę , łopatkę i kiełbaskę w kostkę , wszystko posypujemy przyprawami do smaku i smażymy , po usmażeniu kiełbaski i mięska z cebulą dodajemy do gotującej się fasolki i ma to się gotować do miękkośći. Gdy już wszystko będzie gotowe dodajemy 2ł. koncentratu pomidorowego i robimy zasmażkę z tłuszczu i mąki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

teresa18

24.06.2011 19:47
dość często ja robię ale tylu przypraw nie stosowałam, dziś skorzystam z twojego zestawu

RenataZ-et

22.12.2010 13:12
Lubię fasolkę

Beata73

10.09.2010 18:11
fasolka to moje obowiązkowe danie imieninowe!

Kate131

16.08.2010 09:22
bardzo dobra taka fasolka

Margo1

14.08.2010 12:28
Lubię fasolkę , fotkę końcową główną dodam po przygotowaniu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat