Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie fasolki
Kostki rosołowe Kucharek 2
łopatka bez kości 30 dag
3 pętka kiełbaski
przyprawa uniwersalna Kucharek
cebula biała 2
koncentrat pomidorowy 2ł.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę namaczamy na noc , następnego dnia wstawiamy do gotowania, w między czasie kroimy cebulkę , łopatkę i kiełbaskę w kostkę , wszystko posypujemy przyprawami do smaku i smażymy , po usmażeniu kiełbaski i mięska z cebulą dodajemy do gotującej się fasolki i ma to się gotować do miękkośći. Gdy już wszystko będzie gotowe dodajemy 2ł. koncentratu pomidorowego i robimy zasmażkę z tłuszczu i mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 24.06.2011 19:47
dość często ja robię ale tylu przypraw nie stosowałam, dziś skorzystam z twojego zestawu
RenataZ-et 22.12.2010 13:12
Lubię fasolkę
Beata73 10.09.2010 18:11
fasolka to moje obowiązkowe danie imieninowe!
Kate131 16.08.2010 09:22
bardzo dobra taka fasolka
Margo1 14.08.2010 12:28
Lubię fasolkę , fotkę końcową główną dodam po przygotowaniu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak