Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa z warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

szynka wieprzowa 4 plastry
warzywa mrożone 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
przyprawa uniwersalna 3 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia

MARYNATA

olej 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa z warzywami

Mięso umyć, osuszyć pokroić w plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem.
Składniki marynaty wymieszać, natrzeć plastry mięsa, odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Obtoczyć plastry w mące, obsmażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron, na rumiano.
Opieczone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na patelnię wlać odrobinę oleju, podsmażać warzywa z dodatkiem ziół które dołączone były do mieszanki, parę minut, mieszać.
Zawartość patelni, przełożyć na mięso, nakryć naczynie, zapiekać około 15 -20 minut.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 14.05.2015 19:57
apetycznie wygląda
fotoviderek 14.05.2015 18:23
Mięsko pierwsza klasa :)
gosia1988 14.05.2015 18:09
lubię takie dania
Bernadeta1 14.05.2015 17:11
pyszne mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak