Gulaszowa zupa

Gulaszowa zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    0,5 kg
  • cebula

    2-3 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ziemniaki

    4 ziemniaki
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej do smażenia

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i oczyszczamy, a następnie kroimy w dużą kostkę. Mięso smażymy na oleju, aż się zarumieni. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy z mięskiem ok 10min. Następnie dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę i dusimy ok 10 min. pod przykryciem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i zalewamy wrzątkiem, tak by wszystkie składniki były przykryte i gotujemy. Ziemniaki i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec przyprawiamy i podajemy na talerz, oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

11.02.2014 07:47
lubię taką

czekoladka_m

20.10.2013 10:59
idealna na jesienny obiadek:)

Angelika10

16.05.2013 00:13
uwielbiam taką zupę :)

Seba

18.03.2013 09:25
smaczna i pożywna

Wafelek2601

01.02.2013 16:21
Syta i pożywna zupka

RenataZ-et

22.01.2013 21:00
Wygląda bardzo apetycznie taka gulaszowa zupa

IKrakowianka

01.05.2012 20:41
rewelacyjna

gosia561

16.04.2011 02:22
wygląda cudownie

gosia47-47

22.03.2011 15:20
ekstra

AGNIESZKA144

04.12.2010 20:55
moja ulubiona zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat