Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowce z serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1,5 szkl
drożdże 20 g
woda 150 ml
cukier 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki

Dodatkowo

pieczarki 400 g
cebula 1 szt
oliwa 50 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowce z serem

Kroki postępowania

1
Ciasto: Drożdże razem z cukrem rozpuszczam w wodzie. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję rozpuszczone drożdże, olej oraz sól. Wyrabiam ciasto. Oprószam mąką, przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 1 - Pieczarkowce z serem foto
2
Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w piórka. Pieczarki razem z cebulą podsmażam na oliwie. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Pieczarkowce z serem foto
3
Z wyrośniętego ciasta formuję owalne placuszki. Układam na blaszce.
Krok 3 - Pieczarkowce z serem foto
4
Nakładam porcje pieczarek.
Krok 4 - Pieczarkowce z serem foto
5
Wierzch posypuję starym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Pieczarkowce piekę 25 minut w temperaturze 210 stopni.
Krok 5 - Pieczarkowce z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.05.2015 07:24
bardzo smaczne
Justi2401 14.05.2015 15:38
Pyszne pieczarkowce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak