Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony w folii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 2 całe tuszki karpia
olej rzepakowy 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 ły zeczka

Porada

karpia najlepiej zamarynować rano przed planowanym popołudniowym grillowaniem

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony w folii

Oczyszczone karpie wytrzeć do sucha.
Wymieszać sok z cytryny,olej,skórkę starta z 1 cytryny(wyparzonej) przyprawy(sól,pieprz,przyprawę do ryb ) oraz zmiażdżony ząbek czosnku.
Karpie natrzeć marynatą(środek także) i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Następnie karpie zawinąć w folię aluminiową ( jak cukierka) i grillować na tradycyjnym grillu( około 20 minut)
podawać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.01.2017 16:28
Dobry pomysł
mirosława4 14.05.2015 15:45
zjadłabym :)
Justi2401 14.05.2015 15:38
Wygląda bardzo smacznie :)
Janina 14.05.2015 15:30
Pyszna rybka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak