Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona sola z pomidorowym pesto i bazylią.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg (sola)
pesto 200 gram (pomidory i bazylia)
sok z cytryny 3-4 łyżki
mąka 5 łyżek
masło klarowane
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona sola z pomidorowym pesto i bazylią.

Filety z soli opłukać, osuszyć, spryskać obficie sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
Tak przygotowaną rybę obtaczamy w mące. Kładziemy na patelnię na dobrze rozgrzane masło klarowane, smażymy na rumiano z jednej strony, odwracamy i na usmażoną stronę ryby nakładamy po 1 łyżce pomidorowego pesto. Smażymy jeszcze 2-3 minuty.
Podajemy z plasterkiem cytryny i świeżymi listkami bazylii.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.11.2015 18:58
fajny przepis
Margo1 02.07.2015 14:06
wygląda rewelacyjnie
adelajda 17.05.2015 19:38
Super połączenie :))
kate.500 15.05.2015 14:45
pyszna ryba
misia53 14.05.2015 17:31
chętnie taką spróbuję
RenataZ-et 14.05.2015 10:16
bardzo ciekawe połączenie
fotoviderek 14.05.2015 09:35
Apetyczna rybka :)
gosia56 14.05.2015 09:10
jeszcze takiej nie jadłam ;)
olkaaa 14.05.2015 07:34
jeszcze nie próbowałam
Łukasz15 13.05.2015 21:24
Pyszna rybka
gosia1988 13.05.2015 20:02
smaczna rybka
gusia1000 13.05.2015 19:42
Dobra ryba.
Gracer 13.05.2015 19:37
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak