Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w panierce

Kalafior pokroić w średniej wielkości różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Kalafior nie może być zbyt miękki. W miseczce rozbić jajka z dodatkiem soli. Ugotowany kalafior ostudzić, różyczki zanurzać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 11.10.2013 20:29
uwielbiam taki!
Iwusia 02.07.2013 23:31
dzisiaj jadłam takiego na obiad
sara1 05.11.2012 19:01
apetyczny
jerry1 13.08.2012 13:07
extra!:)
rutynka 18.10.2011 10:59
mm przepyszne
Iwona51
Iwona51 30.08.2011 18:37
uwielbiam kalafiora
edyta44 18.04.2011 18:26
bardzo smaczny
Margo1 26.12.2010 12:39
a nie miałam co zrobić z kalafiorem teraz już wiem
buksiak12 15.09.2010 15:21
smakowicie wygląda
Lidia11 11.09.2010 19:10
doskonałe danie na piątkowy obiad
Karolcia12 07.09.2010 14:14
nigdy tego nie przyrządzałam z mlekiem - muszę spróbować
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:03
ake apetyczne
plocia 16.08.2010 20:43
też tak robię ale nie aż tyle panierki
Monika193
Monika193 15.08.2010 13:18
pewnie ze tak, tez bardzo lubie
Agnieszka_B 14.08.2010 20:56
Przyrządzam kalafiora podobnie. Jest pysznym dodatkiem do obiadu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak