Kalafior w panierce

Kalafior w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • bułka tarta

    0,5 szklanki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior pokroić w średniej wielkości różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Kalafior nie może być zbyt miękki. W miseczce rozbić jajka z dodatkiem soli. Ugotowany kalafior ostudzić, różyczki zanurzać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

11.10.2013 20:29
uwielbiam taki!

Iwusia

02.07.2013 23:31
dzisiaj jadłam takiego na obiad

sara1

05.11.2012 19:01
apetyczny

jerry1

13.08.2012 13:07
extra!:)

rutynka

18.10.2011 10:59
mm przepyszne

Iwona51

30.08.2011 18:37
uwielbiam kalafiora

edyta44

18.04.2011 18:26
bardzo smaczny

Margo1

26.12.2010 12:39
a nie miałam co zrobić z kalafiorem teraz już wiem

buksiak12

15.09.2010 15:21
smakowicie wygląda

Lidia11

11.09.2010 19:10
doskonałe danie na piątkowy obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat