Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 1 pęczek
masło 1 łyżka
bulion warzywny 2 szklanki
śmietana 12% pół szklanki
sól i pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo dowolna ilość

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa.

1.Szczaw opłukać i osuszyć,drobno pokroić,następnie przesmażyć na maśle.Zalać bulionem i chwilę pogotować.Dodać śmietanę i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Zagotować.
2.Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 14.05.2015 07:55
Dziękuję,u mnie w sezonie obowiązkowo musi być ugotowana:)
gusia1000 13.05.2015 15:44
W sezonie też taką robię.
Anna169Hosz 13.05.2015 15:35
Dawno nie jadłam:)
Janina 13.05.2015 15:07
Najlepsza na wiosnę;)
Agnieszka-87-25 13.05.2015 15:06
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak