Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe ze śliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dag
cebula biała 1 szt.
papryka czerwona 1 szt
śliwki suszone 10 dag
tłuszcz 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe ze śliwkami

Wykonanie:
Cebulę drobno posiekać, oprószyć sola, ½ łyżeczki cukru i podrumienić na tłuszczu. Mięso umyć, pokroić w plastry i zbić tłuczkiem. Mięso przełożyć do rondla, dodać cebulę, pokrojoną paprykę, śliwki i dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. W razie potrzeby podlać wodą, przyprawić do smaku. Dodać zmiażdżony czosnek i gdy mięso będzie miękkie, podać danie np.: z kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.05.2015 18:54
pysznie zapowiada się to mięsko
Adamorek 13.05.2015 11:59
fajny dodatek śliwek
zabcia117 13.05.2015 06:58
Ciekawe połączenie :)
wwwiolka 12.05.2015 22:28
Bardzo fajny przepis.
malgosia2661 12.05.2015 22:21
Apetyczne danie.
iskierka.ag 12.05.2015 22:18
Apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak