Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babki ziemniaczane

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
jajko 2 szt.
parmezan starty 5 dag
śmietana gęsta 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Babki ziemniaczane

Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, utłuc, ostudzić i utrzeć z połową masła, żółtkami i parmezanem. Przyprawić do smaku, dodać sztywno ubitą pianę z białek, lekko wymieszać i przełożyć masę do foremek wysmarowanych resztą masła. Upiec babki na złoto w piekarniku, wyjąć z foremek, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać do obiadu lub danie samodzielne z dodatkiem sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.05.2015 18:55
ciekawa propozycja
IKrakowianka 13.05.2015 09:03
świetny pomysł
zabcia117 13.05.2015 06:58
Ciekawy przepis :)
Kuchenka 12.05.2015 22:58
ja również twierdzę że są fajne :)
Internetowa Kuchnia 12.05.2015 22:15
fajne babeczki
Stenka 12.05.2015 21:30
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak