Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar pod kruszonką.

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

rabarbar 50 dag
cukier waniliowy 1 łyżka

Kruszonka

masło 10 dag
cukier 10 dag
mąka tortowa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar pod kruszonką.

1. Rabarbar oczyszczamy,obieramy i płuczemy.Następnie dokładnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2.Rabarbar przekładamy do formy żaroodpornej i posypujemy cukrem waniliowym.
3.Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców,tak żeby powstały małe grudki.
4.Przygotowaną kruszoną posypujemy rabarbar.
5. Następnie pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 14.05.2015 07:55
Dziękuję:)
Aleksandra/Olcia 13.05.2015 12:44
wspaniałości mniam
ania2610 13.05.2015 10:46
wspaniała propozycja, zapach rabarbaru i kruszonki!
Babeczka35 13.05.2015 07:43
Dziękuję;)
gusia1000 13.05.2015 00:14
Dobre ciasto.
malgosia2661 12.05.2015 22:22
Wiosenne danie.
Babeczka35 12.05.2015 21:46
Dziękuję i zapewniam,że deser jest pyszny,a raczej był:)
Katarzyna59 12.05.2015 21:15
moje smaki :)
Renata9 12.05.2015 20:53
Rewelacyjny deserek :-)
Violcia 12.05.2015 20:39
Na taką chrupiącą kruszonkę ja się piszę ;). I rabarbarowo - jak na maj przystało. Pozdrowienia :)
2milutka 12.05.2015 20:37
Musi być pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak