Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki

Pierś z kaczki (podwójną) umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Naciąć skórę (tak żeby nie przeciąć mięsa) i odstawić na godzinę do lodówki.

Kaczkę ułożyć na zimnej, suchej patelni, skórą do dołu. Wytopić tłuszcz i obsmażyć mięso. Przełożyć piersi do naczynia żaroodpornego. Na patelni na której smażyła się kaczka zrumienić cebulę i dodać do mięsa. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak