Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złocisty lekko czosnkowy kurczak

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 7 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
olej do smażenia
woda 100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Złocisty lekko czosnkowy kurczak

Kroki postępowania

1
Pałki umyć i osuszyć. Przyprawić solą, czosnkiem i marynatą. Dokładnie natrzeć. Dodać oliwę. Wstawić do lodówki na 2 h.
Krok 1 - Złocisty lekko czosnkowy kurczak foto
2
Nóżki ułożyć na rozgrzanej patelni z olejem ( u mnie 2 łyżki ). Przyrumienić z każdej strony.
Krok 2 - Złocisty lekko czosnkowy kurczak foto
3
Dodać wodę i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 30-40 min. Kiedy woda wyparuje, nic nie dodajemy, tylko ponownie przypiekamy z każdej strony.
Krok 3 - Złocisty lekko czosnkowy kurczak foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 14.05.2015 06:54
Bardzo lubię :-)
Mniam 13.05.2015 11:18
Proste i bardzo smaczne mięso na obiad.
ben-ka 13.05.2015 09:01
Drób, to moje ulubione mięsko.
Pani Domu 13.05.2015 07:23
wyśmienite pałeczki
Violcia 12.05.2015 20:44
To coś dla mnie :)
2milutka 12.05.2015 20:43
zjadłabym wszystkie :)
w mojej kuchni 12.05.2015 19:55
pyszne danie do zjedzenia
Gracer 12.05.2015 19:16
świetny przepis
Sroczka 12.05.2015 17:35
Z chęcią zjadłabym takie mięsko na obiad.
cukiereczek 12.05.2015 17:34
kurczak bardzo apetyczny
Beatris 12.05.2015 17:26
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak