Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany kurczak teriyaki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt (po 200g)
pieczarki 250 g
śmietana 18 proc 400 g
cebula 1 duża
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka
marynata teriyaki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kurczak teriyaki

Pieczarki czyścimy ,kroimy na pół i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Dodajemy łyżkę masali ,zalewamy śmietaną i dusimy na wolnym ogniu 20 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Filety z kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Kładziemy na rozgrzanego grilla i smażymy ( z obu stron) ,co jakiś czas smarując górną część mięsa sosem teriyaki przy pomocy silikonowego pędzelka. Podajemy z ryżem jaśminowym ,sosem pieczarkowym i surówką z młodej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 11.05.2015 22:33
Polecamy do formowania obręcze. Można je kupić w sklepach z akcesoriami kuchennymi. Pozdrawiamy.
Agnieszka-87-25 11.05.2015 15:14
smaczny kurczak
VioletoweKucharzenie 11.05.2015 13:59
ale pyszności u Ciebie:-)
bertpvd 11.05.2015 13:53
Mam pytanie - czy ryż jest podany za pomocą małej tortownicy ?
jasiek 11.05.2015 12:56
pięknie podane
Aleksandra/Olcia 11.05.2015 12:55
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak