Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser serowo-orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

15 dkg herbatników 5 dkg mielonych orzechów (włoskich lub laskowych)
200ml likieru kawowego 2 łyżki żelatyny 4 łyżki soku pomarańczowego
1 szklanka kremówki 3-4 łyżki nutelli
twaróg 30 dag (zmielony)
serek homogenizowany 30 dag
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser serowo-orzechowy

Herbatniki pokruszyć, wymieszać dokładnie z mielonymi orzechami i masłem,wyłożyć na tortownicę(śr 24 cm) i schłodzić w lodówce. Serek homo.wymieszać z twarogiem,dodać zapach, cukier waniliowy,likier i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącego soku pomarańnczowego i zmiksować z masą serową. Kremówkę ubić i również wymieszać z serem.Tak przygotowaną masę wyłożyć na orzechowy spód tortownicy i wstawić na 3 - 4 godz do lodówki. Nutelle rozgrzać i polać fantazyjnie po wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 29.08.2012 08:18
Może i brzmi super smacznie ale co z tego.....Misia sama zjadła:(
anemon 13.08.2012 20:32
Brzmi super smacznie.
jeta72 11.05.2012 11:17
super
FAFIK 25.09.2011 21:00
Fajny deser!
IZABELA29 15.09.2011 17:00
smacznie
kuklik 03.08.2011 16:36
pomysł na 6 +
barbara11561 05.04.2011 10:14
Ale pyszności:)
ben-ka 29.03.2011 12:08
nie jadłam,nie robiłam ale w Twoim wykonaniu to z chęcią bym spałaszowała.
Natalia/tubisiek 01.11.2010 09:06
pomysłowe ale brzmi na prawdę fajnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak