Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami i brokułem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 50 gram
pieczarki 5-7 sztuk
brokuł 1/2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
masło klarowane 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami i brokułem

Kroki postępowania

1
Na maśle klarowanym podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki.
W garnku zagotowujemy wodę z niewielką ilością soli. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy wrzucając do wrzątku ok.10minut.
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 1 - Ryż z pieczarkami i brokułem foto
2
Do podsmażonej cebuli i pieczarek dodajemy ugotowany ryż i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Ryż z pieczarkami i brokułem foto
3
Dodajemy ugotowanego wcześniej brokuła i dusimy jeszcze ok. 5minut.
Krok 3 - Ryż z pieczarkami i brokułem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 09.06.2015 08:11
pycha jedzonko
Adamorek 11.05.2015 12:48
smacznie z zdrowo
Franciszek 11.05.2015 10:51
Świetne danie
ilka01 11.05.2015 10:33
pychota :)
Maridka19 11.05.2015 09:44
Lubię takie dania :)
Konczi 11.05.2015 09:25
pyszniutkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak