Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapusta słodka 1 główka młodej
pieczarki 300 g
marchew 2 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie 3 - 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
bulion warzywny 1 kostka
masło 1 łyżka
śmietana 12% 150 ml
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z pieczarkami

Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Marchew i pieczarki obrać ze skórki, umyć i pokroić. Zieleninę posiekać.
Do garnka wlać 1 szklankę wody, dodać kostkę bulionową, liść laurowy i ziele angielskie – zagotować. Dorzucić kapustę i marchewkę, przyprawić solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i podsmażyć. Dodać do gotującej się kapusty. Całość dusić do czasu aż kapusta będzie miękka. Pod koniec dodać posiekaną zieleninę (część odłożyć do posypania kapusty) i zaprawić mąką rozrobioną w śmietance. Przed podaniem posypać świeżą zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.05.2015 10:14
lubimy młodą kapustę
Ania321 11.05.2015 10:13
apetyczne danie :)
Betina#45 11.05.2015 09:18
rewelacyjna kapusta ;) lubię taką
Ewelina1991 11.05.2015 08:20
smacznie wygląda
Krystyna32 11.05.2015 07:57
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak