Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z zielonego groszku

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 30 dag
ser feta 15 dag
śmietana 18 proc 1 łyżeczka
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kiełki brokuła do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z zielonego groszku

Osoloną wodę zagotowujemy, wsypujemy groszek zielony i gotujemy około 7-10 minut, odcedzamy na sicie, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do obcieknięcia, mieszamy z serkiem feta i śmietaną, dodajemy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, miksujemy wszytko blenderem na gładki mus, schładzamy w lodówce,smarujemy bułeczki posypujemy grubo kiełkami z brokuła. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 10.05.2015 20:52
ciekawa, nie jadłam jeszcze takiej
Grazyna0211 10.05.2015 18:35
fajny pomysł
Mniam 10.05.2015 15:32
Pasta musi być bardzo smaczna. W sam raz do pieczywa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak