Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w kotleciku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filety rybne 50 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
pietruszka zielona 1/2 pęczka
cebula 1 sztuka
jaja 2 sztuki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
olej do smażenia 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat

DODATKOWO

Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w kotleciku

Rozmrożone i osuszone ryby, zmielić przez maszynkę na drobnym sitku.
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, wystudzić.
Opłukaną pietruszkę drobno posiekać.
Przełożyć ryby do miski, dodać wystudzoną cebulę, pietruszkę, bułkę tartą i przyprawy, jajka, wyrobić na gładką masę.
Formować średniej wielkości kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony po kilka minut.
Podawać z ziemniakami i surówką z ogórka kiszonego .
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 10.05.2015 20:32
domowe kotlety rybne to jest to ;)
Bernadeta1 10.05.2015 17:35
bardzo smaczna rybka
w mojej kuchni 10.05.2015 16:02
pyszne jedzonko podano do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak