Sposób przygotowania
Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek jaj i cukru waniliowego zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do foliowego woreczka i chłodzimy w lodówce. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do foremek do pieczenia babeczek. Spory do babeczek pieczemy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
400 ml mleka zagotowujemy. W pozostałym mleku rozprowadzamy budynie , mąkę pszenną i cukier waniliowy. Budynie wlewamy na gorące mleko i zagotowujemy aż do zgęstnienia masy. Budyń studzimy.
Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu ciągle miksując masę. Masę możemy zabarwiać w dowolny sposób, np. dodając kakao, odrobinę soku z malin itp. Masę nakładamy do kruchych spodów od babeczek i dekorujemy w dowolny sposób.
400 ml mleka zagotowujemy. W pozostałym mleku rozprowadzamy budynie , mąkę pszenną i cukier waniliowy. Budynie wlewamy na gorące mleko i zagotowujemy aż do zgęstnienia masy. Budyń studzimy.
Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu ciągle miksując masę. Masę możemy zabarwiać w dowolny sposób, np. dodając kakao, odrobinę soku z malin itp. Masę nakładamy do kruchych spodów od babeczek i dekorujemy w dowolny sposób.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Margo1
Małgorzata113
Iwusia
Konto zablokowane
MarianM
Kasia96
Kasia96
IlonaAlbertos
Smakosz6
malenkaaa_85
sylwiachmiel
Gosia_60
Allice
Ewelina47
Katarzyna/kate1980
Krzysztof15
Konto zablokowane
Wafelek2601
IKrakowianka