Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior po włosku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 3 szt./ małe
olej 5 łyżek
masło 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
orzechy włoskie 1/3 szklanki/posiekane
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ser żółty 2 łyżki/starty
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po włosku

Wykonanie:
Rozgrzać olej na patelni z masłem, dodać orzechy i posiekany czosnek. Włożyć różyczki kalafiorów, z natką pietruszki i podlać 1 szklanką wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koncentrat pomidorowy i gotować po przykryciem 30 minut. Podawać kalafior posypany startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 10.05.2015 13:34
fajne, kompletne danie na bazie kalafioru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak