Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki po francuzku.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg.
jajko 4
kasza manna 8 łyżki
marchewka 4
pietruszka 2
seler mały
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
cebula 3
kapusta biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki po francuzku.

Marchewkę,pietruszkę,seler zetrzeć na małych oczkach.Cebule drobno posiekać,kapustę posiekać i ugotować,dobrze odcedzić i jeszcze raz posiekać,wszystko razem wymieszać,przyprawić.Zrobić małe kotlety panierować w mące i obsmażć na złoty kolor.układać w garnku lub naczyniu żaroodpornym,zalać sosem pomidorowym ciepłym,przykryć i piec w piekarniku 45 min.w tem.150 stopni.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 10.05.2015 21:36
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak