Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczarki 40 dag
cebula 1 sztuki
kiełbasa parówkowa 50 dag
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
śmietana 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki gotujemy w łupinach. Obieramy, kroimy w plasterki. Układamy je na wysmarowanej olejem blaszce, solimy i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Pieczarki podsmażamy, kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę ścieramy na tarce. Wymienione składniki układamy warstwowo na blaszce. Jajka miksujemy ze śmietaną, doprawiamy. Powstałym sosem zalewamy zapiekankę. Pieczemy około 1 godzinę w temp. 200 stopni.

Polecam z ketchupem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 16.06.2011 21:07
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak