Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowo-agrestowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 70 dkg
agrest 30 dkg
cukier o,5 kg
żelfix 1:1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowo-agrestowy

Owoce umyć i obrać.Zasypać żelfixem i zagotować,dodać cukier i jeszcze raz doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z pieca i mieszać do zaniku piany.Napełnić słoiki odwrócić do góry dnem i odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 14.08.2012 10:51
truskawki z agrestem łączyłam zawsze w kompotach ....to dobry zestaw
Krystyna32 09.04.2012 08:50
super
IKrakowianka 22.11.2011 18:29
uwielbiam takie domowe dżemy
Katarzyna156 05.01.2011 17:20
agrest......mniam uwielbiam, musi być dobre!
ben-ka 12.12.2010 17:11
Dżemik mniammmm
matii6 07.11.2010 18:41
fajne połączenia
Emilia22 03.11.2010 15:09
dżem z takich składników musi być pyszny!
Mati13 08.09.2010 21:36
mmm:) musi byc pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak