Sposób przygotowania
ciasto zagnieść i wyłożyć nim blaszkę do pieczenia ... ponakłuwać widelcem i podpiec aż zacznie się rumienić
1 kg jabłek zetrzeć na grubej tarce... wymieszać z ok ½ szkl cukru i wyłożyć na ciasto
wstawić do piekarnika na ok 20 min w temp ok 170°C
w tym czasie ubić piane z ok 5 białek dodając po trochu ok ¾ szkl cukru na koniec dodać ok 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kolorowego kisielu....ubitą pianką obłożyć szarlotkę i zapiec na złoty kolor . temperatury nie zmieniam
1 kg jabłek zetrzeć na grubej tarce... wymieszać z ok ½ szkl cukru i wyłożyć na ciasto
wstawić do piekarnika na ok 20 min w temp ok 170°C
w tym czasie ubić piane z ok 5 białek dodając po trochu ok ¾ szkl cukru na koniec dodać ok 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kolorowego kisielu....ubitą pianką obłożyć szarlotkę i zapiec na złoty kolor . temperatury nie zmieniam
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
MarianM
bietka
ewasylwia
4muffins
polly66
ZEWA
Ewa104