Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe kluski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1/2 szklanki
mąka pszenna 5 łyżek
jajko 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe kluski

Kroki postępowania

1
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy jajko, szczyptę soli i mąkę.
Krok 1 - Szpinakowe kluski foto
2
Mąkę dodajemy po trochu, mieszając ciasto.
Krok 2 - Szpinakowe kluski foto
3
Jak dodamy za dużo mąki to będzie za twarde.
Krok 3 - Szpinakowe kluski foto
4
Takie ciasto przekładamy na deseczkę i nożem odcinamy po kawałeczku i rzucamy na osolony wrzątek,
Krok 4 - Szpinakowe kluski foto
5
Za każdym razem maczamy nóż we wrzątku, wtedy ładniej odchodzi ciasto od noża. Gotujemy, aż do wypłynięcia. Odcedzamy.
Krok 5 - Szpinakowe kluski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 20.05.2015 13:37
polecam wszystkim
marcia7 08.05.2015 13:54
idealny obiad na piątek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak