Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzoną makrelą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 1
jajko 3
groszek konserwowy 1 puszka
cebula biała 1 mała
ogórek kiszony 2
majonez
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzoną makrelą

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie oddzielić od ości, przełożyć do miski.
Krok 1 - Pasta z wędzoną makrelą foto
2
Jajka ugotować na twardo, odstawić do przestudzenia. Dodać drobno pokrojoną cebulę i ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę.
Krok 2 - Pasta z wędzoną makrelą foto
3
Dodać groszek i pokrojone w kostkę jajka. Wszystko razem dokładnie wymieszać z łyżką majonezu i doprawić pieprzem (ja nie używam soli bo makrela i ogórki są słone ale jeżeli ktoś woli, można dosolić).
Krok 3 - Pasta z wędzoną makrelą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak