Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z masą krówkową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
masa krówkowa 1 opak
polewa toffi 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z masą krówkową

Wafla smarujemy masą, a następnie nakładamy na nią kolejnego wafla. Przyciskamy delikatnie aby masa się rozeszła, ale żeby wafle nie popękały. Następnie smarujemy kolejnego wafla i przyciskamy. Czynność tę powtarzamy w zależności ile warstw wafelków chcemy uzyskać.
Następnie kroimy wafle na mniejsze wafelki. Roztopioną polewą polewamy nasze smakołyki i odstawiamy je do lodówki.
Można polewę posypać jakąś posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak