Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w majeranku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
kostka rosołowa 1 szt
woda 0,5 litra
mąka 1-2 łyżki
śmietana 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w majeranku

Kroki postępowania

1
Udka porcjujemy, myjemy i osuszamy, a następnie posypujemy solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Odstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki
Krok 1 - Kurczak w majeranku foto
2
Kurczaka obsmażamy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość zalewamy kostką rosołową rozpuszczoną w 0,5 l. Wody. Pieczemy pod przykryciem przez ok. godzinę
Krok 2 - Kurczak w majeranku foto
3
Sos przelewamy do garnuszka, dodajemy rozrobioną z wodą mąkę i śmietanę. Całość należy zagotować.
Krok 3 - Kurczak w majeranku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 08.05.2015 09:21
na pewno pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak