gulasz rybny z kalafoirem

gulasz rybny z kalafoirem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • filet z dorsza

    40 dag
  • sok z cytryny

    3 łyzki
  • bulion warzywny

    3 szk
  • śmietana kremówka

    1 szk
  • mąka

    1 łyzka
  • sól

  • pół pęczka koperku

  • kalafior

    1 szt
  • Do dekoracji:

  • cytryna

    cząstki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy,kroimy w gruba kostke,zalewamy garacym bulionem.Kalafior czyscimy i dzielimy na rózyczki.Po 5 minutach gotowania ziemniakow dodajemy różyczki kalafiora.Gotujemy pod przykryciem jeszcze 20 minut.Filety z dorsza skrapiamy sokiem z cytryny,nastepnie posypujemy sola i pieprzem.Przyprawiona rybe kroimy w gruba kostke.Dokładamy do warzyw 10 minut przed koncem gotowania.Pod koniec gotowania dolewamy smietane wymieszana z maka.Czekamy az całosz zawrze.Gulasz przyprawiamy do smaku sola oraaz pieprzem.Przed podaniem posytpujemy grubo pokrojonym koperkiem oraz dekorujemy czastkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tika4444

01.03.2011 08:12
ciekawy przepis, brzmi smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat