Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Smalec wieprzowy 1 kostka
margaryna do smażenia 1 kostka
drożdże 10 dag
mąka pszenna 1 kg
cukier kryształ 4 łyżki
śmietana 18 proc mały kubek
marmolada 0,5 kg
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Porada

Rogaliki wbrew pozorom są dosyć słodkie i szybko się je robi.

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą

Drożdże i 2 łyżeczki cukru rozprowadzić ze śmietaną, zostawić do wyrośnięcia. Mąkę , smalec, margarynę i cukier zagnieść razem z drożdżami. Wyrobić ciasto, rozwałkować, pokroić na kwadraty 10x10 , na każdy nakładać marmoladę. Zawinąć po przekątnej , formując rogaliki. Piec na złoto w 180 st C przez 15 min. Polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.11.2016 17:55
lubię takie :)
Ela15 23.04.2016 15:50
apetycznie wyglądaja
paula191919 25.07.2015 20:21
Jak ja bym je pojadła tak teraz sobie...
paula191919 25.06.2015 11:47
przepyszne!
Margo1 09.05.2015 21:41
Bardzo dawno nie robiałam
Jagódka77 09.05.2015 20:10
wyglądają smacznie
Smaczna_B 07.05.2015 19:19
smaczne rogaliki
Ola1young 07.05.2015 16:50
fajne rogaliki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak