Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z jagodowym dressingiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 100 g
jagody 100 g
pomidorki koktajlowe 100 g
awokado 1/2
ocet balsamiczny 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
miód 2 łyżki
sól do smaku
płatki migdałowe 1 garść

Porada

Jeśli nie mamy akurat świeżych jagód, można użyć mrożonych. Często latem zamrażam leśne jagody, by potem używać ich do różnych potraw czy deserów.

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z jagodowym dressingiem

1. Jagody wrzuć do garnuszka, podgrzewaj do rozpadnięcia się owoców, przetrzyj przez sito. Dodaj ocet balsamiczny, miód, pieprz i odrobinę soli. Wymieszaj.

2. Sałatę umyj i osusz. Awokado pokrój w pasy, pomidorki na pół. Na suchej rozgrzanej patelni upraż płatki migdałowe, ok. 1-2 minuty.

3. Sałatę rozłóż na talerzu, ułóż na niej warzywa, posyp płatkami i polej dressingiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 19.05.2015 08:15
pyszna sałatka
Klausia 08.05.2015 21:30
Ciekawa sałatka :)
Gracer 07.05.2015 13:24
zdrowo i smacznie
Malinka 07.05.2015 13:09
To coś dla mnie, ja przepadam za takimi sałatkami :)
bertpvd 07.05.2015 12:29
pyszna sałatka ;)
wwwiolka 07.05.2015 12:20
Bardzo fajne danie.
Futka 07.05.2015 12:08
Wspaniała, zdrowa, kolorowa i bardzo smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak