Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa warzywna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
seler naciowy 2 łodygi
bulion warzywny ok.1 l
oliwa 2 łyżki
kasza jęczmienna perłowa 1/2 szklanki
mleko 100 ml
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
natka pietruszki
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa warzywna

Cebulę, ziemniaki, marchewkę i seler pokroić w kostkę. Do garnka wlać oliwę i rozgrzać, wrzucić warzywa. Mieszając smażyć przez 5 minut.
Warzywa zalać bulionem i dodać kaszę. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Kiedy warzywa i kasza się ugotują wlać mleko i jeszcze kilka minut gotować. Zupę posypać natką pietruszki, a na jej powierzchnię nałożyć łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.05.2015 09:50
lubie takie zupy :-)
gosia1988 07.05.2015 08:11
smaczna zupka
Franciszek 06.05.2015 23:28
Pyszna zupka
agataw1990 06.05.2015 22:40
Pycha, uwielbiam zupy:)
Sroczka 06.05.2015 22:06
Z chęcią zjadłabym taką zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak