Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dkg
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
woda letnia 100 ml
sól szczypta
filet z kurczaka 2 szt
por (biała część) 10 cm
masło 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Z mąki,jajka,oleju,wody i soli przygotować ciasto.Rozwałkować i wykrawać krążki,nałożyć farsz i dokładnie skleić.
Filet i por pokroić,podsmażyć na maśle i doprawić.Ostudzić i zmielić w maszynce.Ugotować w osolonej wodzie.Podawać polane roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.12.2013 08:31
pyszniutkie
smakoszek 29.08.2013 11:26
pierożków nigdy nie odmawiam
Ewelina38 07.06.2013 13:10
narobiłaś mi smaka na takie pierożki i chyba nie oprę się pokusie, jutro zrobię .....
IZABELA29 22.01.2013 08:19
z takim nadzieniem jeszcze nie robiłam zawsze tylko z mielonym wieprzowym
misia53 13.08.2012 22:34
i dla mnie....
m1monika 13.02.2012 16:16
coś dla mnie
berys18 23.05.2011 14:44
smakowite pierożki
joanna77 09.04.2011 10:00
uwielbiam pierogi
Edyta38 21.02.2011 10:28
pyszne takie pierożki
hastalavista 20.01.2011 00:13
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak