Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z mięsem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso np.szynka wieprzowa,łopatka 50 -70 dag
czosnek 2 ząbki
cebule 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 szt
biała fasola 50 dag
bazylia do smaku
oregano do smaku
majeranek do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z mięsem

Umytą fasolę moczymy przez noc. Następnie gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy, pokrojoną na małe kawałki mięso .Podsmażamy drobną pokrojoną cebulę i czosnek. Miękkie mięso, cebulę ,czosnek, przyprawy dodajemy do fasoli podlewamy 1 szklanka wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ŚliwaZgliwicPiastaKibic 16.01.2023 11:33
Dzisiaj będę robił. Przepis prosty ale jestem pewny, że wyjdzie pyszna!
ElizaT 24.02.2014 07:38
Uwielbiam.
ZEWA 19.05.2012 22:19
coś dla mojego starszego syna
rjustysia 09.03.2012 09:51
Bardzo lubię taką fasolkę, a nie jadłam jej chyba wieki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak