Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry sos do potraw z grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt grecki 1 duże opakowanie
czosnek 4 ząbki
burak 1 mały
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry sos do potraw z grilla

Buraka należy ugotować, przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Można też użyć buraczków ze słoika (ok 2-3 łyżki) - wersja na szybko. Do miski przełożyć jogurt i dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dołożyć startego buraczka i dokładnie wymieszać, aby sos zyskał jednolity, różowy kolor. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem polecam schłodzić sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 07.05.2015 07:43
fajny sos do grilla
agataw1990 06.05.2015 22:41
Super pomysł
Róża1 06.05.2015 17:04
bardzo fajny przepis :-)
Czarnula666 06.05.2015 16:59
Ciekawy sos :)
cukiereczek 06.05.2015 16:23
bardzo ciekawy z fajnym kolorem
Gracer 06.05.2015 15:58
fajne połączenie
justynkag 06.05.2015 15:46
Świetny sos. Koniecznie do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak