Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa z groszkiem ptysiowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
szczaw mielony Smak 1 słoik
serek topiony 1
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa z groszkiem ptysiowym

Rosół przelać do garnka. Dodać szczaw ze słoiczka, wymieszać i powoli podgrzewać. Gdy zupa zrobi się ciepła, dodać serek topiony (można użyć różnych smaków, ja wolę goudę) i zmiksować za pomocą blendera. Dzięki temu zabiegowi zupa będzie miała aksamitną konsystencję. Gorącą zupę przelać do miseczek i posypać groszkiem ptysiowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 06.05.2015 21:08
Tak podanej szczawiowej jeszcze nie jadłam, fajnie
malgosia2661 06.05.2015 19:22
Pychotka taka zupka.
Stenka 06.05.2015 17:38
ciekawa propozycja
Róża1 06.05.2015 17:06
moja ulubiona :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak