Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń drobiowa z fasolkę szparagową

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
cebula 2 szt
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
boczek wędzony 16 plastrów
fasolka szparagowa 20 dag
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń drobiowa z fasolkę szparagową

Kroki postępowania

1
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i wycedzić.

Krok 1 - Pieczeń drobiowa z fasolkę szparagową foto
2
Filety przepuścić przez maszynkę wraz z cebulami. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Jajka dodać do mięsa. Wsypać bułkę tartą i przyprawę do smaku. Całość wymieszać.
Krok 2 - Pieczeń drobiowa z fasolkę szparagową foto
3
Formę wyłożyć plastrami boczku.
Krok 3 - Pieczeń drobiowa z fasolkę szparagową foto
4
Formę wyłożyć plastrami boczku. Na boczek wyłożyć 1/3 masy. Na masy położyć fasolkę szparagową. Ponownie wyłożyć cześć masy i znów fasolkę.
Krok 4 - Pieczeń drobiowa z fasolkę szparagową foto
5
Przykryć resztą masy. Piec około 50-55 minut w temp. 190 stopni.
Krok 5 - Pieczeń drobiowa z fasolkę szparagową foto
6
Po upieczeniu dobrze ostudzić i wyjąc z formy
Krok 6 - Pieczeń drobiowa z fasolkę szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 06.05.2015 15:19
fajnie wygląda
irenka 06.05.2015 14:50
przepyszne jedzonko
zabcia117 06.05.2015 12:28
Świetnie wygląda :)
Piter 31 06.05.2015 12:28
Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak