Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Corn dogi

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 1/2 szt.
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Dodatkowo

parówki cienkie 3 szt.
olej do smażenia
mąka do obtoczenia parówek ok. 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Corn dogi

1. Ciasto:
Mąki przesiać z proszkiem. Dodać pozostałe składniki i dobrze zmiksować. Przelać do dużej szklanki. Odstawić.
2. Parówki pokroić na pół. Nakłuć na wykałaczki. Obtoczyć w mące. Zanurzyć w cieście a następnie w rozgrzanym oleju. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Jeżeli olej jest dobrze rozgrzany potrwa to ok. 2 min.
Ułożyć na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Moz 23.02.2024 22:15
Zrobiłem, całkiem smaczne. Czas przygotowania i smażenia max 15 min.
barbara11561 16.06.2015 18:32
bardzo smacznie wyglądają:)
Wiktoria29 06.05.2015 21:11
dobry pomysł na parówki inaczej
Ola1984 06.05.2015 20:31
Smakowicie wyglądają :)
malgosia2661 06.05.2015 19:23
Ale świetny przepis.
Czarnula666 06.05.2015 17:11
Ciekawy przepis :)
teresa18 06.05.2015 17:03
ciekawy sposób na parówki
Kolorowa 06.05.2015 16:32
Śmieszne trochę jak paszteciki
dodi 06.05.2015 14:52
świetny, mniam
Róża1 06.05.2015 11:12
bardzo ciekawy przepis :-) , zabieram do swojej księgi :-)
IZABELA29 06.05.2015 11:08
pyszne danie
Pani Domu 06.05.2015 10:41
super wyglądają
Asik32 06.05.2015 10:15
skosztowałabym takiego corn doga:)
Edith85 06.05.2015 09:52
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak