Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serków topionych.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 20 dag
marchewka 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por 1 sztuka
koperek według uznania
skrzydełka kurczaka 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
śmietana 12% pół szklanki
mąka pszenna 1 łyżka

Porada

Zupę podajemy z osobno ugotowanym ryżem lub makaronem. Zupę możemy ugotować na bulionie z kostki.Z przepisu wychodzi około półtora litra zupy.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serków topionych.

1.Skrzydełko oczyścić, umyć i osuszyć,zalać zimną wodą i ugotować do miękkości,wyjąć a wywar przecedzić
2. Marchewki ,pietruszkę i por oczyścić,umyć.Pietruszki i marchewki pokroić w słupki ,a por w półplasterki.Przełożyć do przecedzonego wywaru i gotować do miękkości.
3. Serki topione rozpuścić w ciepłej wodzie ,dodać śmietanę i mąkę ,dokładnie wymieszać.Wlać do miękkich warzyw,zagotować,dodać koperek i przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 07.05.2015 08:11
Zupka jest bardzo smaczna,więc proponuję wypróbować:)
gusia1000 06.05.2015 20:08
Robię taką, jest dobra.
gosia56 06.05.2015 10:50
często robię taką zupkę
Wacław 06.05.2015 10:25
ciekawa zupa,nie jadłem takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak