Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojemnika śmietany kremówki 1/2
mleko 2 szkl
czekolady w proszku 6 łyżek
wiórki czekoladowe oraz kakao do posypania
amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada z rumem

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i włożyć do lodówki. Mleko podgrzać, wsypać czekoladę przelać do filiżanek i dodać po dwie łyżki amaretto. Każdą porcję czekolady udekorować czapeczką bitej śmietany. Napój podawać posypany wiórkami czekoladowymi i kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 09.09.2010 14:06
mniam mniam
buksiak12 09.09.2010 14:06
mniam mniam
Dorota71 09.09.2010 09:10
super
Dorota71 09.09.2010 09:09
słodziutki przepisik
Dorota71 09.09.2010 09:09
słodziutki przepisik
Emilia22 09.09.2010 08:26
mniam mniam mniam
Emilia22 09.09.2010 08:26
uwielbiam czekoladę w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak