Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1\3 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki
pieczarki 300 gram
masło 2 łyzki
Czarnuszka nasiona Prymat 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1
szpinak świeży 1 garść
ser camembert 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 4 sztuki

Sos

jogurt naturalny 200 ml
jajko 1 sztuka
Czarnuszka nasiona Prymat 1\4 łyzeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1\3 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :)

Kroki postępowania

1
Fileta z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i obsypujemy Kucharkiem i ostra papryka.
Krok 1 - Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :) foto
2
Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Dodajemy przyprawy: czarnuszkę, pieprz, i sól morską. Podsmażamy około 10 minut.
Krok 2 - Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :) foto
3
Następnie dodajemy umyty świeży szpinak i razem podsmażamy 3 minuty.
Krok 3 - Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :) foto
4
Fileta przekładamy do naczynia do zapiekania - na nim układamy pieczarki ze szpinakiem .
Krok 4 - Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :) foto
5
W miseczce łączymy jogurt z jajkiem i przyprawami: czarnuszka , Kucharkiem , pieprzem.
Krok 5 - Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :) foto
6
Camembert dzielimy na mniejsze kawałki i układamy jako kolejna warstwa.
Krok 6 - Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :) foto
7
Na camembercie umieszczamy sos jogurtowy.
Krok 7 - Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :) foto
8
górę zapiekanki dodatkowo obsypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 40-45 minut. Dekorujemy pomidorkiem koktajlowym. Smacznego :)
Krok 8 - Camembert, pieczarki i szpinak w zapiekance z filetem i czarnuszką :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 06.05.2015 09:33
ciekawy przepis
RenataZ-et 06.05.2015 09:00
fajne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak