Sposób przygotowania

Rabarbar kroimy w plasterki i posypujemy cukrem.
Składniki na ciasto miksujemy w misce przy pomocy miksera.
Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim rabarbar, a następnie posypujemy płatkami migdałowymi.
Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni ok 45-50 minut, bez termoobiegu. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.
Jak ciasto przestygnie zdejmujemy z tortownicy obręcz, a ciasto posypujemy cukrem pudrem.


Komentarze

  • 0
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    Super ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    Mmmm super ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Wygląda pysznie, skusiłabym się na kawałeczek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Uwielbiam rabarbar. Wczoraj robiłam szarlotkę z rabarbarem
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniale wygląda
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    mega apetyczne :) zabieram......
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    dobre ciacho
  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Ja już też w tym roku mam pierwszy wypiek z rabarbarem za sobą. Na Twoje ciasto z chęcią bym się skusiła, bo musi być rewelacyjne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza75

    co za pyszności,, mniam sama bym zjadła kawałek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !