Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem

Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • mąka razowa

    1 szkl
  • jajka

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    0.5 szkl
  • rabarbar

    350 g
  • cukier

    2 łyżki
  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
  • płatki migdałowe

    do smaku
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar kroimy w plasterki i posypujemy cukrem.
Składniki na ciasto miksujemy w misce przy pomocy miksera.
Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim rabarbar, a następnie posypujemy płatkami migdałowymi.
Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni ok 45-50 minut, bez termoobiegu. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.
Jak ciasto przestygnie zdejmujemy z tortownicy obręcz, a ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

06.05.2015 10:19
co za pyszności,, mniam sama bym zjadła kawałek

Mniam

06.05.2015 10:05
Ja już też w tym roku mam pierwszy wypiek z rabarbarem za sobą. Na Twoje ciasto z chęcią bym się skusiła, bo musi być rewelacyjne :)

Alex_M

06.05.2015 07:31
dobre ciacho

norweska20

05.05.2015 22:54
mega apetyczne :) zabieram......

Katarzyna59

05.05.2015 22:38
wspaniale wygląda

Anna69

05.05.2015 21:44
Uwielbiam rabarbar. Wczoraj robiłam szarlotkę z rabarbarem

Beatris

05.05.2015 21:28
Wygląda pysznie, skusiłabym się na kawałeczek:)

Kolorowa

05.05.2015 21:13
Mmmm super ;)

agataw1990

05.05.2015 20:57
Super ciasto!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat