Łazanki z kiełbasą i kapustą

Łazanki z kiełbasą i kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łazanki

    40 g
  • kiełbasa cienka

    35 g
  • tłuszcz

    5 g
  • sól

  • pieprz

  • pieczarki duszone

    30 kostka
  • kapusta biała

    30 drobno poszatkowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu, udusić. Kapustę zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól, ugotować do miękkości.

Do kapusty dodać kiełbasę, ugotowany makaron, pieczarki, sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszać, trochę poddusić wszystko razem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tetiana

30.01.2011 19:10
musi być dobre!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat