Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje chorizo

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
słonina 20 dkg
sól 1/2 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 3 szczypty
oregano 2 szczypty
ocet winny czerwony 3 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Moje chorizo

Mięso i słoninę zmielić na sitku o dużych oczkach, dosypać przyprawy, dokładnie wyrobić.
Przykryć naczynie w którym znajduje się mięso, odstawić do lodówki przynajmniej na 12 godzin.
Jelita namoczyć, zmieniają co jakiś czas wodę.
Za pomocą maszynki, napełnić jelita, formując kiełbaski około 15 cm. Tak przygotowane kiełbaski można upiec na grillu, albo powiesić w przewiewnym miejscu, do obsuszenia.
Ja powiesiłam w kuchni, przy często uchylonym oknie.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mancia w kuchni 06.05.2015 12:11
super przepis! do zrobienia koniecznie :)
Bernadeta1 05.05.2015 19:28
Taka domowa kiełbaska to rarytas
R'n'G Kitchen 05.05.2015 12:50
Super! Zapisujemy jak nic
justynkag 05.05.2015 12:26
Super kiełbaski. Nie ma to jak swoje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak