Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 szklanka
kasza jęczmienna 1 szklanka
mięso wieprzowe 500 g
kiełbasa 100 g
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 ząbki
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2-3 szt
Owoc jałowca cały Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w dosyć dużą kostkę i obgotować. (lub tylko umyć jak kto woli). Kiełbasę również pokroic w kostkę.
Krok 1 - Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki foto
2
Fasolkę adzuki umyć i zalać wodą (najlepiej na noc). Następnego dnia dodac do fasoli pokrojone mieso i kiełbasę, wszystkie przyprawy (poza majerankiem) i zagotować.
Krok 2 - Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki foto
3
Do wrzątku wsypać wypłukaną kaszę i gotowac około 40 minut. Następnie dodać warzywa. Można je pokroić w kostkę. Gdy wszystkie składniki bedą już miekkie doprawić majerankiem (ewentualnie soląi pieprzem).
Krok 3 - Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 04.05.2015 11:45
Ciekawe i dobre połączenie smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak