Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonka z sarny w słoiczku

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sarna udziec 70 dkg
boczek surowy 40 dkg
czosnek 2 ząbki
Owoc jałowca cały Prymat 6 ziaren
tymianek 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
bulion wołowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka z sarny w słoiczku

Czosnek przecisnąć przez praskę, jałowiec rozetrzeć w moździerzu.
Umyć i osuszyć mięso, pokroić w kostkę.
Zmielić boczek na małym sitku a sarninę na grubym.
Przełożyć do miski, dodać przyprawy, wlać bulion, wyrobić na gładką masę.
Odstawić na godzinę do lodówki pod przykryciem.
Po tym czasie, przełożyć do słoiczków, dokładnie ubić mięso.
Na dno garnka w którym będziemy gotować, wyłożyć ściereczkę, wstawić słoiki, zalać zimną wodą do 3/4 wysokości słoika.
Gotować 90 minut, zostawić w garnku, na drugi dzień zagotować jeszcze raz około 60 minut.

SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 07.05.2015 14:33
Wygląda na prawdę smakowicie, aż by się zjadło ze smakiem.
adelajda 06.05.2015 13:32
Też na pewno pyszna :))
Czarnula666 05.05.2015 18:18
Pyszności :) Ja robiłam golonkę w słoiku, zapraszam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak